За 14-та поредна година, под егидата на Президента на Република България, Българският  Дарителски форум организира конкурс за „Най- голям корпоративен дарител“.

В приветствието си Румен Радев подчерта, че расте дялът на непаричните дарения и хората даряват все повече свои вещи или труд. “Това да отделиш от собственото си свободно време, енергия, личен комфорт, време за семейството, за да направиш така, че другите да живеят по-добре, е много ценно“, допълни президентът като открои дълбокия смисъл в устойчивостта на дарителството.

В президентския  конкурс  участва и  Хумана България и беше номинирана за социалния си проект „От хората за хората“  именно в категория „Най-устойчива дарителска програма“.

Тя стана реалност благодарение на всички наши служители и техните семейства, които участваха в различните благотворителни акции

Програмата започна през 2013 г. с дарения на  дрехи, домашен текстил и аксесоари на деца, лишени от родителска грижа или със затруднено развитие, на младежи, излизащи от социални домове, както и на възрастни хора с интелектуални затруднения.

През 2018 г. към материалните дарения се добави нова форма на подкрепа под мотото „Споделено време“. Тя включва допълнителни посещения при получателите на помощта с цел общуване, споделяне, игри и емоционална подкрепа.

„Усмивките и радостта на хората, с които се срещаме, ни мотивират да продължаваме и развиваме дарителските си акции с всяка измината година“, сподели Марина Янчева, инициатор и координатор на програмата.