Проекти

Хумана по света

С магазините за дрехи втора употреба целим да предоставим финансова подкрепа за проекти в България, Африка и Индия. Това са проекти в сферата на образованието, за развитието на общностите, устойчивото земеделие, здравето и храненето, както и екологични проекти за подобряване на условията на живот на хиляди хора и насърчаването им да променят условията си.

За повече информация относно нашите проекти моля последвайте линка:

https://www.humana.org/
 • Дарение

  Дарение

  Обектите, свързани с мрежата „Хумана Пийпъл ту Пийпъл „ ,работят в 19 страни в Европа и Северна Америка, сред които някои от най-богатите страни в света. Основната философия е да се генерират средства и полезни стоки от хора, които имат възможности, на хора в други части на света, които нямат. Всеки може да участва - например чрез даряване на използвани дрехи на Хумана за повторна употреба чрез сортиране на дрехи за Африка и за магазини Хумана.


 • Събиране, сортиране и опаковане

  Събиране, сортиране и опаковане

  В Европа Хумана събира дрехи от повече от 30 000 контейнера в 13 държави, като по този начин успява да събере над 130 000 тона годишно. Хумана Пийпъл ту Пийпъл си сътрудничи с общини и частни лица, за да даде възможност на хората да дарят на нашата организация използваните дрехи. Дрехите се събират и изпращат до сортировъчен център, откъдето най-добрите отиват за разпространение в магазините.


 • Продажби в Европа и Африка.

  Продажби в Европа и Африка.

  Събраните дрехи в западните страни се продават директно на международния пазар или се обработват в сортировъчни центрове в Европа като този в България или в Словакия и част от тях се продават в магазините на Хумана.


 • Финансиране на проекти

  Финансиране на проекти

  Със събирането на дрехи втора употреба, използваните дрехи не се стичат в депата за боклук, като по този начин се пестят ресурси за производството на нови дрехи. С това Хумана Пийпъл Ту Пийпъл помага за опазването на околната среда, създава работни места и в същото време спомага за развитието благодарение на генерираните печалби от нашите магазини, след покриването на всички разходи от дейността ни в страните от Европа.


Социални проекти и проект за градско земеделие на Хумана в България

Социални проекти

Хумана България възобнови програмата за доставка на дрехи на организации, които се нуждаят от подкрепа, предоставяйки дрехи, които по друг начин биха били скъпи за закупуване. С тази дейност достигнахме основната си цел - да подкрепим и да видим хората щастливи и усмихнати. Акцията се провежда два пъти годишно, за да могат хората да получават зимни и летни дрехи. Проектът се осъществява чрез доброволните усилия на нашия персонал.

Във всяка от акциите бяха дарени 1000 - 1500 кг дрехи. Пакетите съдържат дрехи, текстил и играчки, разделени по вид, пол и размер за пет социални домове - три за възрастни и два за деца. С този проект Хумана не само дарява дрехи, но и насърчава своите служители да участват и да се чувстват активни в оказването на помощ на нуждаещите се хора.

 

3C - Проект за градско земеделие

3С е програма на Хумана Пийпъл ту Пийпъл за насърчаване и опазване на околната среда и устойчиво земеделие в градски условия.

Как го правим?
Намираме 2000 кв.м. обработваема площ;
Интервюираме активисти, желаещи да се включат в програмата;
Извършваме теоретично и практическо обучение;
Избираме 15 активиста;
На всеки активист предоставяме 28.8 кв.м. обработваема площ за производство на продукти за собствена консумация;
Провеждаме 22 семинара;
Създаваме независим и устойчив екип;
Продължителност на програмата 2 години;

Част от проектите на Хумана по света

април 20, 2021 • 0 Comments Образование

Образованието е мощен инструмент в ръцете на хората в стремежа им към по-добър живот, който...

Прочетете още